Expositie 'Zodiac'

Dinsdag 2 juni 2020
Aanvang: 00:00 Duur:
0 euro

Werken van Carmen Todita, kunstenares met Roemeense roots. Een deel van de opbrengst van de expo gaat naar Stichting FIER voor steun aan slachtoffers van geweld.

De expositie "Zodiac" werd geopend op 7 maart jl, maar is nu helaas in verband met de sluiting van ICOONtheater vanwege de situatie rond het coronavirus niet te bezoeken. Dit duurt voorlopig t/m 1 juni. 

 

Carmen Todita is geboren op 30 november 1961 in Roemenië. Zij groeide op in Transsylvanië, het meest sprookjesachtig deel van Roemenië.
Zij woonde in Cluj-Napoca, waar zij later de studie economie aan de Universiteit Babes-Bolyai heeft afgerond. In 1999 emigreerde zij naar Nederland. Kunst is altijd een passie voor haar geweest. Tijdens haar jeugd heeft ze haar talent zelf ontwikkeld, door van haar passie voor tekenen en schilderen haar hobby te maken en pas op latere leeftijd heeft ze diverse gerichte cursussen gevolgd om haar teken en schildertechnieken te verbeteren.
Later heeft zij de moed verzameld om een opleiding grafiek- en schildertechnieken op de Volks Universiteit in Cluj-Napoca in Roemenië te volgen en heeft deze 6 jarige studie in 2019 met goed gevolg afgerond.
Ze had verschillende exposities in Nederland en in Roemenië en in beide landen geeft zij cursussen en workshops.
Carmen wil graag haar inspiratie en ervaring doorgeven aan veel mensen die van de schilderkunst houden, maar zij is ook betrokken bij diverse goede doelen in Roemenië en Nederland. Door haar bezigheden kwam zij in contact met Stichting FIER.
Bij FIER worden kwetsbare kinderen en jongeren geholpen waar zij een veilige plek en de zorg krijgen die ze nodig hebben. De zorgbudgetten die FIER krijgt, mogen uitsluitend besteed worden aan de zorg. Voor alle andere activiteiten, projecten en directe praktische hulp doen zij een beroep op fondsen, bedrijven en particulieren.
Draag je FIER een warm hart toe? Wil je een bijdrage leveren aan de hulp voor slachtoffers van geweld? Steun Stichting FIER dan met een gift of koop een van de aangeboden grafiek werken van Carmen Todita!
Jullie aankoop is voor stichting FIER een reële hulp, dus na afloop van de expositie gaat de winst naar deze stichting.
FIER gebruikt jullie gift o.a. voor directe praktische hulp aan slachtoffers, en de strijd tegen mensenhandel.