Joke Witsen: Expositie 'Ode aan Vathorst'

Vrijdag 9 december 2022
Aanvang: 00:00 Duur: 15 minuten
gratis

Van 9 december 2022 tot en met 24 februari 2023 toont Joke Witsen haar schilderijen in de centrale hal van het ICOON.

In deze expositie ‘Ode aan Vathorst’ toont Joke grachtenaanzichten van De Laak: de Harderwijkkade, Muidenkade, Gaastgracht, Zwartsluiskade, Griendweg en Kuinrestraat. De kleurrijke schilderijen laten de grachten zien vanuit een nieuw perspectief; ze zijn gemaakt met verschillende technieken zoals acrylgieten en structuurverf. 

 

Joke schildert abstracte schilderijen en grachtenaanzichten in acrylverf en tekent daarnaast divers werk met inkt, potlood en pastel. Ze studeert aan de Wackers academie voor figuratieve kunst in Amsterdam. Joke heeft jarenlang met plezier in Vathorst gewoond, maar gaat verhuizen naar Harderwijk. Met deze expositie brengt ze een ode aan de prachtige wijk Vathorst en geeft ze de bewoners de kans om mee te genieten van het moois dat Vathorst te bieden heeft. 

 

Op zaterdag 21 januari is er in ICOON een rondleiding waar Joke meer zal vertellen over de schilderijen en hoe ze zijn gemaakt. Grijp deze laatste kans aan, voordat Joke Vathorst gaat verlaten. De schilderijen zijn die dag voor een speciale expositieprijs te koop. Klik hier voor actuele informatie over de rondleiding https://jokewitsen.nl/exposities/.

 

De centrale hal is geopend tijdens openingstijden van Scholen in de Kunst, Bibliotheek Eemland of het ICOONtheater. De expositie is gratis toegankelijk.