Koren Festival Vocaal Centraal / BALK Festival Centraal 2022

Zaterdag 26 maart 2022
Aanvang: 11:30 Duur: 10 uur en 30 minuten
10,00 voor bezoekers op 26 maart aan de kassa

Een hele dag lichte muziek koren & vocal groups met name binnen een straal van een half uur reistijd van Amersfoort.

Op zaterdag 26 maart 2022 wordt in het Amersfoortse ICOONtheater de volgende editie gehouden van het lichte muziek korenfestival Vocaal Centraal/ BALK Festival Centraal.

Dit festival wordt georganiseerd voor lichte muziek koren & vocal groups met name binnen een straal van een half uur reistijd van Amersfoort. Groepen van daarbuiten kunnen zich aanmelden en worden op volgorde van aanmelding toegelaten, na de groepen uit de directe omgeving.
Het festival is interessant voor koren van alle groottes, van kwartetten tot aan grote popkoren.
Voor de duidelijkheid, we bedoelen met lichte muziek: pop, jazz, rock, etc. kortom alles wat niet klassiek is. Als je koor vindt dat het lichte muziek zingt dan is dit festival voor jou!

We geven 16 groepen de gelegenheid van elkaar te leren, schriftelijke feedback te krijgen van deskundige juryleden en deel te nemen aan de workshops.
Dit is een dag om niet alleen bekeken te worden maar ook duidelijk om te kijken naar anderen. Wat doen ze goed, wat niet, wat kan je er zelf van mee nemen?


Met de feedback van de vorige keer hebben we een aantal aanpassingen in het format gemaakt
Soundchecks. Afgelopen editie wilde praktisch elke groep een soundcheck doen in de korte pauzes, hierdoor hebben de technici geen moment meer voor zichzelf. Dus in de komende editie zullen de groepen die een soundcheck willen doen dit moeten doen ’s ochtends VOOR het programma start of (maar beperkter) in de etenspauze.
Workshops. De groepsworkshops waren erg populair, dus we gaan er daar meer van plannen! Omdat we maar een beperkt aantal workshop-slots hebben zullen kleine groepen per twee aan 1 workshop worden toegekend.
Het afsluitende optreden wordt korter zodat mensen niet voor het einde weg hoeven.
COVID-19 regels: we weten natuurlijk niet wat voor (of er) COVID-19 regels gelden op de festival dag, we houden de dan geldende regels aan voor theaters/binnen activiteiten.

Inschrijving is gesloten.

Dagplanning: