Shirma Rouse Acoustic: Shirma Sings Aretha

Donderdag 7 maart 2024
Aanvang: 20:15 Duur: 1 uur en 15 minuten
23,50

Zangeres Shirma eert Aretha Franklin, de Queen of Soul, nog één keer met een reeks akoestische concerten. Een eerbetoon! Dompel je onder in een avond heerlijke soul!

Shirma’s rijke, krachtige en soulvolle stem maakt haar tot een van de populairste zangeressen van Nederland. Na haar optreden in The Voice maakte ze een sprong naar het volgende niveau van haar carrière.

 

Haar muzikale reis begon als backing vocal voor artiesten als Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Anouk vertegenwoordigde Nederland in 2013 op het Eurovisie Songfestival en Shirma Rouse werd door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocal.

 

Shirma heeft vier albums uitgebracht en haar derde album, Shout It Out Loud, werd in 2015 bekroond met de Edison Jazzism Audience Award.

 

In 2017 en 2018 eerde Shirma Rouse de 75e verjaardag van Aretha Franklin met The Queen of Soul Celebration Tour, een reeks concerten in Nederland en van Shirma’s zelfgeschreven doorgezongen theatershow Shirma sings Aretha.

 

In augustus 2018 overleed Aretha Franklin plotseling. Shirma is door RTL Late Night gevraagd om naar Detroit te gaan om de uitvaart bij te wonen, een zeer emotioneel en bijzonder verzoek. Hier besloot ze de Queen of Soul nog een keer te eren met een reeks akoestische concerten. Een eerbetoon! 

 

Deze voorstelling vindt plaats in ICOONtheater in het kader van de samenwerking ICOONtheater: Flint en De Lieve Vrouw in de buurt. De kwaliteit van de voorstellingen van Flint en De Lieve Vrouw, gewoon in Vathorst.

Kaartverkoop voor deze voorstelling vindt plaats via Flint. Bij Flint kun je kaarten kopen via de website, telefonisch (033-4229229) en bij het bespreekbureau (Coninckstraat 60; Amersfoort). Via bovenstaande link ‘Koop je kaartje’ word je verwezen naar de voorstellingspagina op de website van Flint.

De kaartverkoop voor deze voorstelling start op woensdag 31 mei om 19.00 uur voor Vrienden van Flint en op zaterdag 3 juni om 10.00 uur start de reguliere kaartverkoop. Bij voorstellingen in ICOONtheater geldt vrije zit: je kiest zelf je stoel in onze theaterzaal.