Theaterfestival Scholen in de Kunst

Vrijdag 16 juni 2023
Aanvang: 00:00 Duur:
6,- per voorstelling

Vrijdag 16 t/m Zondag 18 juni 2023

THEATERFESTIVAL TEGENDRAADS

 

Twee maal drie is vier 

Wiede wiede wie en twee is negen

Ik richt de wereld in

Wiede wiede naar mijn eigen zin

 

Net als Pippi Langkous lekker eigenwijs. Niet doen wat iedereen doet. Tegen de stroom in.

Dit jaar is ons theaterfestival hartveroverend TEGENDRAADS! 

 

Maak kennis met onze dwarsliggende pubers, onze rebelse Shakespeare, onze eigenwijze sprookjes, onze bonte villa’s, onze bokkige dieren, onze koppige kinderen, onze lastige ladies, onze eigenzinnige Tsjechov, onze radicale idealisten, onze opstandige soapies, onze turbulente redacteurs, onze onverbiddelijke Hamlet, onze botsende kleuren, onze wispelturige monsters en al onze andere onverzettelijke verhalen!

 

Kom kijken naar één van onze voorstellingen. Of – lekker dwars – ga ze allemaal zien! De hele maand juni kun je ons op diverse podia in Amersfoort komen bewonderen. Met zo’n 28 voorstellingen halen cursisten van jong tot oud alles uit de kast om je omver te blazen met tegendraadse theatervoorstellingen. Probeer daar maar eens nee tegen te zeggen! 

 

Theaterfestival Tegendraads vindt plaats van vrijdag 2 t/m zondag 4 juni 2023 en van vrijdag 16 t/m zondag 18 juni 2023. 

Onderstaand de informatie en kaartverkooplinks voor de voorstellingen in het tweede weekend. Ben je op zoek naar het eerste weekend, bekijk dan deze pagina. 

 

VI - Gescheiden * Onthoofd * Musical

Vrijdag 16 juni 2023: 20:00 uur

Over VI - Gescheiden * Onthoofd * Musical:

 

In deze musical, gebaseerd op de internationale hitmusical SIX, strijden de zes ex-vrouwen van de Britse koning Henry VIII om de felbegeerde titel van leading lady. Ze krijgen eindelijk de kans hun verhaal te herschrijven en los te breken van het juk van het eeuwenoude patriarchaat.

 

Musicalproductie 14+. Docent Steeph der Kinderen.

BLUB BLUB & EEN BIJZONDER AMULET (Combivoorstelling)

Zaterdag 17 juni 2023: 11:30 uur

Over BLUB BLUB & EEN BIJZONDER AMULET (Combivoorstelling): 

 

BLUB BLUB

Tenen over de rand, duikbril op, knikkende knieën. Ik durf niet… Blub Blub is een voorstelling vol bange kinderen en wonderlijke onderwaterwezens. Duik je met ons mee? Want misschien durven we het samen wél.

 

Toneel 6-8 jaar. Docent Maris de Jong.

 

EEN BIJZONDER AMULET 

School is saai. De juffen en meesters zijn onaardig en er staat niet eens een klimtoestel op het schoolplein. School is in één woord STOM! Totdat de leerlingen in de kelder een bijzonder amulet ontdekken.

 

Musical 9-10 jaar. Docent Marit Vosman.

VILLA VELERLEI & ONVERWACHT (Combivoorstelling)

Zaterdag 17 juni 2023: 16:00 uur

Over VILLA VELERLEI & ONVERWACHT (Combivoorstelling):

 

VILLA VELERLEI

De bewoners van Villa Velerlei passen niet in hokjes. Iedereen is anders en dat vinden ze in Villa Velerlei heel gewoon. Op een dag komt er een brief waardoor alles verandert. 

 

Musical 9-11 jaar. Docent Niki Romijn.

 

ONVERWACHT

Een groep musicalwetenschappers is op zoek naar de ultieme uitvinding: een manier om door musicals te reizen. Dan, op een normale werkdag, denkt een musicalwetenschapper de uitvinding af te hebben. Iedereen staat er omheen en… BAM! Een hard geluid knalt door de ruimte. Alles wordt donker.

 

Musical 9-14 jaar. Docent Aimy Weber.

1(13)

Zaterdag 17 juni 2023: 20:00 uur

Over 1(13): 

 

Een flyer met daarop een uitnodiging voor een club, of eigenlijk, een ‘praatgroep’. Een locatie, datum en tijd. Verder geen informatie. 13 jonge mensen besluiten ernaartoe te gaan, elk met een eigen f*cked up reden.

 

Theaterwerkplaats 15+. Docent Maris de Jong.

HET MAGISCHE KINDERFEESTJE & HET MUSEUMMYSTERIE (Combivoorstelling)

Zondag 18 juni 2023: 11:30 uur

Over HET MAGISCHE KINDERFEESTJE & HET MUSEUMMYSTERIE (Combivoorstelling):

 

HET MAGISCHE KINDERFEESTJE

Boven op zolder staat een magische kist. Wat zou er in zitten? Een schat? Heel veel snoepjes? Of misschien wel…. de ZON!!

 

Musical 6-9 jaar. Docent Marit Vosman.

 

HET MUSEUMMYSTERIE

Pipa en Emil zijn verhuisd naar de boerderij van hun opa. Op de eerste nacht dat zij daar slapen wordt er ingebroken, maar er wordt niets vermist. Dan ontdekt Pipa dat er iets vreemds aan de hand is met de kunstwerken van het museum waar Emil werkt.

 

Toneel 7-12 jaar. Docent Lisette Mallee.

ANDERS & DE SPELSHOW (Combivoorstelling)

Zondag 18 juni 2023: 16:00 uur

Over ANDERS & DE SPELSHOW (Combivoorstelling):

 

ANDERS
In het dorpje Grijsselstein houden ze niet van anders. Anders is eng en raar. Gelukkig is er één huis in Grijsselstein waar de bewoners hier heel anders over denken. 

 

Musical 9-11 jaar. Docent Niki Romijn.

 

DE SPELSHOW

Wie wordt de nieuwe ster van het populaire realityprogramma ‘Volg m’n leven even’? Elf bijzondere mensen stellen zich kandidaat. Zij vinden dat hun levens interessant genoeg zijn voor op tv. Maar wat vindt de jury? Zij hebben de moeilijke taak een winnaar te kiezen uit dit zooitje ongeregeld.

 

Toneel 9-11 jaar. Docent Maris de Jong.

8 VROUWEN & GEORGE

Zondag 18 juni 2023: 20:00 uur

Over 8 VROUWEN & GEORGE: 


Wat een gezellig familiefeest had moeten zijn loopt uit op een moorddrama. Iedereen is verdacht, iedereen heeft iets te verbergen. Maar wie heeft het gedaan en waarom?

Deze musical is een zeer vrije bewerking van de Franse musicalfilm 8 Femmes.

 

Musical 14plus. Docent Niki Romijn.

Of ben je op zoek naar