Volledig portret gezocht van Markéta Ledererová

Zaterdag 10 oktober 2020
Aanvang: 19:15 Duur: 3 uur en 45 minuten
10,-

Deze premiere voorstelling is verplaatst naar 10 oktober. 

Deze voorstelling is vanwege de maatregelen rond het coronavirus verplaatst naar 10 oktober 2020.

 

Over de voorstelling: 

Deze voorstelling wordt geregisseerd door Joshua van ’t Hoff: een familieonderzoek naar het onbekende verleden van een Tsjechoslowaaks-Joodse vluchtelinge.

 

Wil je op de hoogte blijven over de stand van zaken rond de uitvoering en de kaarten, kijk dan op www.apostrofcinema.com voor meer informatie of stuur een e-mail naar joshuavanthoff@apostrofcinema.com.

Markéta Ledererová (1915-1987) vertrok in 1939 vanuit het toenmalige Tsjechoslowakije naar Nederland, op de vlucht voor de bezetting van nazi-Duitsland.
Op 23-jarige leeftijd en met weinig bezittingen wist ze een nieuw leven op te bouwen, zelfs toen Nederland een jaar later ook werd bezet. Ze trouwde en kreeg een gezin, maar in heel haar leven wilde ze niemand iets vertellen over haar verleden; haar familie wist niet waarom ze was gevlucht, maar bovenal hoe dat mogelijk was.

In 2016 besloten dochter Dascha en kleindochters Jindra en Françoise om het verleden van hun moeder en grootmoeder te onderzoeken. De hoeveelheid informatie die naar boven kwam liet hun onderzoek zich omvormen tot één grote zoektocht, een die hen zou leiden naar verschillende locaties in Nederland, Duitsland, Tsjechië en Israël. De gehele zoektocht is vastgelegd door filmmaker Joshua van ’t Hoff van Apostrof Cinema, die ze hebben ingeschakeld om deze documentaire te laten maken.


Scenarist, regisseur & producent:
Joshua van ’t Hoff
Componist:
Dennis de Rochemont
Vertelstem:
Hans Schiffers