Zoutmus | Vieren met z’n vijven

Zaterdag 22 februari 2025
Aanvang: 20:15 Duur:
20,00

Heb jij iets te vieren? Nee? Dat maakt niet uit want in de nieuwe voorstelling van Zoutmus gaan ze alles vieren! Met z'n vijven. Ook dat je niks te vieren hebt. Dus heb jij zin een feestelijke avond vol muzikaal vermaak kom naar Vieren met z'n vijven. Een onvoorspelbare voorstelling over alles wat er te vieren valt en/of staat.

Zoutmus is een Nederlandse theatergroep die bekend staat om hun absurdistische, energieke en muzikale voorstellingen. De groep, opgericht door een collectief van kunstenaars, acteurs en muzikanten, creëert unieke theaterervaringen die zich kenmerken door een mix van humor, muziek, fysiek theater en soms zelfs chaos. Hun voorstellingen zijn vaak niet in een traditioneel genre te plaatsen en bieden een frisse, eigenzinnige kijk op theater.

 

Zoutmus' stijl is moeilijk te omschrijven vanwege de unieke blend van elementen uit verschillende kunstvormen. Ze staan bekend om hun snelle schakelingen, onverwachte wendingen en het gebruik van zowel alledaagse als bizarre personages en situaties. Het gezelschap spreekt een breed publiek aan dat op zoek is naar vernieuwende, niet-alledaagse theaterervaringen.

 

De groep heeft door de jaren heen verschillende producties opgevoerd, vaak tot groot genoegen van hun publiek en recensenten. Hun vermogen om muziek, verhaal en performance op een originele manier samen te brengen, maakt elke Zoutmus-voorstelling tot een onvoorspelbaar avontuur. Hun werk is ook buiten de theaterzalen opgemerkt, met optredens op festivals en andere evenementen, waar ze telkens weer weten te verrassen en entertainen.

Quotes over Zoutmus:

 

“Hun absurdistische muziektheater is grotesk, fantasierijk en superenergiek” ★★★★ – de Volkskrant

 

“Wat chaotisch lijkt, is strak en precies getimed.” ★★★★ – de Volkskrant

 

“Heel veel onbestemde onzin is bij Zoutmus een vervullende, unieke theaterervaring op zich” ★★★★  – de Volkskrant

 

“Muzikale meesters in absurdisme” – Theaterkrant

 

“Zoutmus is meester in de absurditeit en neemt je mee op reis door de verknipte breinen van het vijftal.” – Theaterkrant

 

 “Wanneer ze muziek ­maken vormen (…) een goed geoliede machine. Dan staan ze als mannen op het podium en blazen de zaal, mede dankzij Linnekamps formidabele stem, volledig weg.” – Het Parool

 

“Gezien ZOUTMUS – feest mensen – echt feest – ga ze zien die mussen!!!” – Frédérique Spigt

 

“Ga naar Zoutmus. Het is moeilijk te geloven, maar ze zijn in alles de beste.” – Gijs Groenteman

 

“Was naar Zoutmus! Geweldig!!!!! Met vijf uitroeptekens.” – Youp van ’t Hek