Theater huren: Voorstellingen, concerten en amateurs

Op zoek naar een theater voor jouw voorstelling of concert in Midden-Nederland? Vindt jij goede bereikbaarheid belangrijk? En is het ook nog fijn als een locatie past bij jouw budget? Jouw uitvoering, presentatie of workshop krijgt een podium in ICOON. ICOONtheater is beoordeeld met een 9,2 door onze huurders op Meetingreview en daar zijn wij trots op! Daarom kies jij voor ICOONtheater voor jouw culturele evenement:

 • Provincie Utrecht: Centraal gelegen in Midden-Nederland
 • Gratis parkeren en direct naast NS Station Amersfoort - Vathorst
 • Professionele theatertechniek
 • Gunstige tarieven

Theaterzaal

De Theaterzaal van het ICOONtheater is de perfecte zaal voor jouw voorstelling, show of presentatie. Of je nu amateur of professionele theatermaker bent: bij ICOON voel jij je thuis. Door de tribune met 210 theaterstoelen en de vlakke vloer hebben al je bezoekers perfect zicht op het toneel. Natuurlijk word je begeleid door onze ervaren technici en evenementencoördinatoren.

Daarom de Theaterzaal:

 • Uitstekende en complete technische faciliteiten in huis
 • Flexibele zaalindeling van theateropstelling tot feestelijk diner
 • Grootste vlakke vloer theaterzaal van Amersfoort
 • Volledige technische ondersteuning door onze theatertechnici

Capaciteiten Theaterzaal

 • Theateropstelling: 240 personen

Tarieven

Elke bijeenkomst is anders. Daarom werken wij altijd met offertes op maat. Culturele evenementen in ICOON zijn al mogelijk vanaf €1.625,- excl. btw. Deze culturele tarieven zijn mogelijk dankzij subsidie van o.a. Gemeente Amersfoort. Cultureel tarief is van toepassing op organisaties in de cultuursector zoals theatermakers en amateurverenigingen. Het kan ook van toepassing zijn op sociaal-maatschappelijke organisaties, bij de organisatie van een sociaal-maatschappelijke activiteit, waarbij binding met de regio Amersfoort gewenst is. Meer informatie, een offerte opvragen of een afspraak maken voor een adviesgesprek? Wij helpen je graag. Bel nu met Saskia Heere via 033-4968220.

Subzalen

ICOONtheater beschikt over een ruim aantal subzalen. Dit zijn bijvoorbeeld kunstvaklokalen voor een creatieve of inhoudelijke workshop en vergaderzalen. Veel van onze subzalen hebben daglicht. De inzet van technische middelen zoals LEDschermen en zendermicrofoons verzorgen wij graag. Daarnaast zijn er diverse opstellingen mogelijk. Via de onderstaande links kan je diverse subzalen bekijken. De subzalen worden ook apart verhuurd. In de brochure 'Zalen' zijn alle individuele zalen en de bijbehorende capaciteiten en tarieven van ICOON te vinden.

Foyer en Centrale hal
1 tot 350 personen
 • Informele sfeer
 • Gunstige tarieven
 • Sociaal gebouw met uitstekende faciliteiten
Kunstvaklokalen
1 tot 30 personen
 • Ruime kunstvaklokalen met uitstekende faciliteiten
 • Gunstige tarieven
Vergaderzaal voor 12 personen in ICOON
Vergaderzalen
1 tot 15 personen
 • Centraal gelegen vergaderlocatie in Midden-Nederland
 • Gratis parkeren en direct naast NS Station Amersfoort-Vathorst
 • Gunstige tarieven van all-in vergaderarrangement tot losse zaalhuur

Zij gingen jou voor

TimZingt

“Het was een feest om te spelen in het ICOONtheater! Zowel in de voorbereiding ging de communicatie soepel als op de dag zelf. Mede door de hartelijke medewerkers (en natuurlijk de voorstelling zelf) hebben de bezoekers echt een avondje uit gehad die ze niet snel zullen vergeten. We komen graag terug!”

Beyond Basic

"Er wordt fijn meegedacht en gezocht naar passende oplossingen met name bij bijzondere verzoeken. Heel tof hoe onze dansers weer hebben kunnen stralen dankzij de vriendelijke en warme verzorging van het ICOONtheater."

Hogeschool Utrecht

"De specifieke eisen die wij vooraf aan een locatie voor de organisatie van onze internationale dramatherapie conferentie stelden, maakten de zoektocht naar een geschikte plek complex. De vele mogelijkheden van ICOON, in combinatie met de kwaliteit, flexibiliteit en service gerichtheid van de ondersteuning waren voor ons doorslaggevend. Het werd mede daardoor een groot succes."

Stichting Amateurpodiumkunsten Amersfoort-Noord, productieteam musical Kaïn

"Voor onze musicalproductie Kaïn hebben we met plezier gebruik gemaakt van het ICOONtheater! De locatie biedt de bezoeker het echte theatergevoel. Daarnaast werd er door de organisatie flexibel ingespeeld op ons grote amateurgezelschap door onder meer me te denken over de te gebruiken ruimten. Dat maakte dat de deelnemers aan de productie zich hier thuis voelden!"

Studentenvrouwenkoor Medusa & Het Huisorkest

"Bij ICOONtheater zijn wij goed en altijd snel geholpen door deskundige medewerkers. Het was fijn dat zaken zoals de kaartverkoop uit ons handen werden genomen en er altijd met ons meegedacht werd."

Jouw contactpersoon

De culturele voorstellingen in het Icoontheater worden gecoördineerd door Saskia Heere. Al tien jaar lang zorgt zij voor de voorbereiding van de concerten en/of voorstellingen zodat jij alle gelegenheid hebt om te schitteren op het podium. “Ik word nergens zo blij van als wanneer alles achter de schermen op rolletjes verloopt en het publiek en de acteurs/musici onbekommerd kunnen genieten”.